Gyula Őry
Als planoloog ben ik de vastgoedwereld in gestapt. Tijdens de studie Planologie is mijn belangstelling ontstaan voor stedelijke ontwikkeling, architectuur en filosofie. Twee boeken in het bijzonder hebben hieraan bijgedragen: ‘The Fountainhead’ van Ayn Rand en ‘The death and life of great American cities’ van Jane Jacobs.
Met deze belangstelling, mijn opvoeding en ervaringen in mijn jeugd, ben ik gestart als projectontwikkelaar bij Celestian B.V. Een projectontwikkelaar met (toen al) een integrale, holitische visie op het realiseren van gebouwen. Hans van Aanholt heeft mij geleerd hoe belangrijk het kleinste detail kan zijn voor het grotere geheel. Ook heb ik bij Celestian voor het eerst kennis gemaakt met de Feng Shui.
Na een korte periode bij de BAM en een poging om zelf te gaan ontwikkelen, heb ik gekozen om bij de gemeente Amsterdam te gaan werken. De poging om zelf te projecten te ontwikkelen mislukte en mijn belangstelling voor de stedelijke ontwikkeling bracht mij bij het Grondbedrijf van de gemeente Amsterdam.
Een interessante periode waar ik veel heb geleerd over stedelijke ontwikkeling, politiek, leiding geven aan mensen en de stad Amsterdam echt goed heb leren kennen. Een hele dierbare tijd. De interne politiek, kortzichtigheid en gebrek aan echte samenwerking duwde mij weer naar een nieuw avontuur: Cairn Real Estate. Een ondernemend vastgoedbedrijf, dat vanuit een investeringsachtergrond vele grote projecten heeft gerealiseerd. De zes jaren dat ik hier heb gewerkt zijn voor mij een essentiële leerschool geweest om zelfstandig te kunnen gaan ontwikkelen. Maar het belangrijkste wat Maarten Briët en Pieter Akkerman als Jefe mij hebben geleerd is dat het uiteindelijk aankomt op je eigen inzet.
Cairn Real Estate werd overgenomen door Schroders Capital, een grote corporate organisatie waar ik nog een jaar met plezier heb gewerkt. Mijn hoofd en hart waren echter al bezig met het schrijven van een visie over hoe gebouwen ontwikkelt kunnen worden op zo’n manier dat er weer een gezonde balans ontstaat tussen gebouw, mens en natuur.
En zo is INSPIRA geboren.